2009. február 13., péntek

Túrógombóc


Hozzávalók kb 12 gombóchoz:

50 dkg túró

4 tojás

15 dkg búzadara

10 dkg margarin

10 dkg zsemlemorzsa

tejföl

porcukor


A túrót összekeverjük a tojásokkal,búzadarával és egy csipet sóval,lefedjük és 1 órát pihenni hagyjuk. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és forrásban lévö vízben kb. 10 percig fözzük öket. Próbaképpen kiveszünk egyet,kettévágjuk,ha a közepe már nem folyós,akkor jó. A zsemlemorzsát margarinon vagy olajon megpirítjuk,ebbe forgatjuk a kész gombócokat. A tetejére tejfölt,porcukrot teszünk. Ha megmarad le lehet fagyasztani. Én rendszeresen csinálom,gyors,Ádám és én is imádjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése