2009. február 26., csütörtök


Fonott kalács

3dl tej
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
fél teáskanál só
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő

A gépbe a hozzávalókat a fenti sorrendben berakom. Dagasztás programot (1ó50p) indítok. Amikor lejárt a program, kiveszem, és megfonom. Én 6 részre osztom és úgy fonom, de lehet hármasban is, ha valakinek csak az megy. Fonás után tejjel lekenem, és vajazott- lisztezett tepsin, 175 fokos sütőben, egy vízzel teli tál mellett 30 percig sütöm.

A tésztát kézzel is ki lehet dagasztani. Akkor a tejben az élesztőt fel kell futtatni és kb a kétszeresére kell keleszteni a tésztát.

A tésztába rakható mazsola, reszelt citromhéj, vagy akár kakaó is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése