2009. február 26., csütörtök


Csokis - mandulás keksz (lezsik)

- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt (gyúráskor lehet kell még plusz, hogy ne ragadjon)
- 10 dkg cukor
- 1 kisebb tojás
- pár csepp keserű mandula aroma (szintelen)
- fél kávéskanál szódabikarbóna

- 10 dkg apróra vágott csoki
- 5 dkg mandula (én ezt kihagytam belőle)

Késes robotgépben összedolgozzuk a csoki és a mandula kivételével a hozzávalókat úgy, hogy a tojás a végén kerüljön bele. Kiborítva egy tálba hozzáadjuk a csokit és a mandulát. Ha nagyon ragad a tészta, akkor lisztezni kell és / vagy rövid időre berakni a hűtőbe.

A kész tésztából 2 sütőpapíros tepsire egymástól kb. 4-5 cm távolságra 1-1 teáskanálnyi tésztából gyúrt gombócot teszünk, majd mindegyik gombócot az ujjainkkal óvatosan lelapítjuk, és 175 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek meg lehet az egyik felét mártani olvasztott csokiban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése