2009. február 22., vasárnap

Fokhagymás camambert leves (kandika1-mindmegettéről lopva)

Hozzávalók: 20 dkg camembert sajt,
8dl erőleves (leveskockából)
2 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1 ek. vaj
fehérbors
Elkészítés: Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert sajtot. Őrölt fehér borssal fűszerezzük. Felforraljuk és addig főzzük, amíg a sajt leválik a héjáról. Leszűrjük. Én a héját is összetöröm és hozzáadom, az a legfinomabb része. Rozskenyeret vagy pirított kenyérkockát kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése