2009. február 17., kedd

gesztenyés muffin (Breki)


5 dkg liszt

1 kávéskanál sütőpor

3 tojás

1csipet só

10 dkg puha vaj

2evőkanál rum (aroma)

5dkg cukor

25 dkg gesztenye massza


a sütőt előmelegítjük 175 fokra

a lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, a puha vajat a rumot, a cukrot, és a tojássárgákat , majd a gesztenyemaszát darabokra tördelve, az egészet összedolgozzuk, belevegyítjük a sütőporos lisztetis, aztán fogunk egy fakanalat és a tésztába óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

25 percig kell sütni, 12 db lesz belőle

(szerk.megj.: én alapból dupla adagot csinálok :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése