2009. november 24., kedd

Mézeskalácsom (gubanc)







Mézeskalács


Hozzávalók:

70 dkg liszt,
2 kk (kávéskanál) szódabikarbóna,
10 dkg margarin,
1 csomag fahéj, 1 késhegynyi szegfűszeg (ezek helyett lehet egy csomag Kotányi Mézeskalács fűszerkeverék),
25 dkg porcukor,
6 kanál méz,
4 tojás


Elkészítés:
A lisztet, szódabikarbónát, cukrot, fahéjat, szegfűszeget összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáütjük a 4 tojást, hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk. A tésztát egész éjjel állni hagyjuk hűtőben. Ellenkező esetben a tészta annyira ragad, hogy nem lehet nyújtani. Másnap kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, közepes (alacsony) hőfokon 10-15 percig sütjük.

Máz a díszítéshez: 25 dkg porcukor, 2 v. 3 tojás fehérje, citromlé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése