2009. február 13., péntek

Csodabreki Túrófánkja

1/2 kg túró
4 tojás
csipet só
cukor (nincs megadva konkrétan, hogy mennyi, én érzéssel, kb egy maroknyit tettem bele)
1 csomag vaniliás cukor
1/2 kg liszt
Az áttört túrót, a 4 tojássárgájával, csipet sóval, cukorral, vaniliás cukorral kikeverjük, majd a fél kiló liszt, és a 4 habbá vert tojásfehérje. Közepesen kemény tésztává kell kutyulni (itt nem kell vigyázni a tojáshabra, nem baj, ha összetörik) és bő forró olajban gombócolva kisütni. Nagyon mókás, mert nem kell fordítgatni a fánkokat, mivel gömb alakúak, amikor megsül az egyik része, akkor átfordul magától. Én még beleforgattam porcukor, vaniliás cukor, és fahéj elegyébe, de nem muszáj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése