2009. február 13., péntek

Narancsos-túrós süti (Pumukli)

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
25 dkg rétesliszt
20 dkg vaj v. margarin
15 dkg porcukor
10 dkg mazsola
2 nagy narancs
4 dl tej
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
a süti tetejére 2 dl narancslé

A két narancsot sajnos le kell hártyázni, és kis kockákra fel kell vágni a narancs húsát. Ez a legpepecsebb munka, de utána már egyszerű!
A lisztet, a sütőport, csipetnyi sót és a porcukrot egy tálban összekeverem. Egy tepsit vastagon kikenek kb 10 dkg vajjal. A lisztes keverék felét beleszórom, majd ráteszem a krumplinyomón áttört túrót. Erre rászórom a mazsolát, a narancsot, majd rá a megmaradt lisztes keveréket. A megmaradt 10 dkg vajat apró darabokban elosztom a tetején. A 2 tojást összekeverem a tejjel, és egyenletesen ráöntöm. Előmelegített, forró sütőben először 5 percig erős lángon, majd kb 25-30 percig kis lángon sütöm. Akkor jó, ha a teteje megpirult és a beleszúrt villára nem ragad rá. Még forrón meglocsolom 2 dl narancslével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése