2009. február 13., péntek

Oroszkrémtorta (Macska)

Oroszkrém torta:

Piskóta: 6 tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
6 evőkanál víz
, 1 csomag sütőpor.
A fehérjét felverem habnak, beleöntöm a cukrot, tovább verem. Beleteszem a sárgáját, keverem, kis idő múlva a vizet apránként. Majd a lisztet összekeverem a sütőporral, és ezt is hozzákeverem a masszába. Vajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába teszem, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm.

Nálam ez az alaprecept, bevált, mert nem esik össze. Elég magas, hogy 3 részre lehessen vágni.

Krém: 2 csomag vanília puding,
7 dl tej,
6 evőkanál cukor,
5 dl Hulala növényi tejszín,
2 dl sima, állati eredetű tejszín,
1 marék mediterrán aszalt gyümölcs mix,
1 marék mazsola,
rum.
A mixet és a mazsolát rumos (gyerekek esetén kihagyható, vagy jobban alszanak ) meleg vízbe áztatjuk. A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük. Gyakran keverjük (én fém habverővel szoktam, mert így csomómentesre keverhető), amíg ki nem hűl. A tejszíneket összevegyítjük, felverjük. Kétharmadát a krémhez keverjük, majd a lecsöpögetett mixet és mazsolát a krémbe keverjük. A tortalapot háromba vágjuk, megtöltjük a krémmel, a külsejére is kenünk a krémből. A maradék felvert tejszínhabbal díszítjük.
A krémbe lehet tenni ZselatinFix-et is,akár 2-t is,akkor tuti tartja a formáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése