2009. február 13., péntek

Tejszínes csokitorta (Macska)

Tejszínes csokitorta

Tészta: oroszkrém tortánál lévő piskóta, annyi változtatással, hogy 3 evőkanál kakaópor megy a tésztába, a liszt mennyiségét csökkenteni kell, a kakaó és a liszt együttes súlya legyen 20 dkg!

Krém: nagyon egyszerű, de minimum 12 órával előbb kell nekiállni! Felmelegítünk 7 dl tejszínt (legjobb a Hulala, mert nem esik össze, de lehet sima tejszín is, vagy vegyesen). Belekeverünk 3 evőkanál cukrot, egy vaníliás cukrot és 3 kis tábla darabokra tört csokoládét (az éttől sötétebb lesz, a tejtől édesebb, én 2 étcsokit és 1 tejcsokit raktam bele, de lehet négy tábla is). Ha feloldódott benne, kihűtöd, majd megy a hűtőbe min. 12 órára. Ez azért kell, hogy fel lehessen verni. Amikor majd előveszed kemény krém lesz. Elkezded verni, amint puhul, mehet bele egy tasak ZselatinFix (kék, kicsi tasakban van, Oetkeres), ezzel keményre felvered (gyorsan kész).

A tortát háromba vágod, töltöd, kívülről is díszíted a krémmel. Fog jutni a krémből mindenhova, nagyon sok lesz belőle.

Tortalaphoz trükk:én a tortaforma aljába vágok sütőpapírt, az oldalát vajazom-lisztezem, de nem teljes magasságig. Ha megsült a torta, lisztezett deszkára pofára borítom a formából, kicsit a sodrófával átmegyek rajta, lehúzom a sütőpapírt és rácsra fordítom vissza, itt hagyom kihűlni. Így szép sima lesz a teteje a tortának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése