2009. február 13., péntek

Sajtos,köményes pogácsa (Zsomica)

18dkg vaj
28dkg liszt
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő (tejben futtatva
)31 dkg reszelt sajt
Ha kell, só (kóstold meg menet közben a tésztát, a sajttól függ, h kell-e só).

Fentieket összedolgozod (én a sajtnak kb. a felét teszem csak a tésztába), kinyújtod téglalap alakúra.Megkened vajjal, megszórod reszelt sajttal, majd hajtogaod.
Hajtogatás:Alulról föl a közepéigFelülről a maradékot erre rá.Balról jobbra, h 1/3-mad maradjon, majd jobbról balra a maradékot (ha még nem hajtogattál így, próbáld ki előtte egy papírlapon, nem olyan bonyolult, mint amilyennek olvasod)
Lenyomkodod, kinyújtod, kb. ujjnyi vastagságúra.Beirdalod a tetejét (ha szereted a kockás pogácsatetőt), szaggatod.Tojással megkened a tetejét (egész tojás) és megszórod v. köménymaggal, v. reszelt sajttal
.Középső rácson olyan 180-200 fokon megsütöd.
1 tepsinyi lesz belőle kereken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése