2009. február 13., péntek

Tepsis raffaello (Kicsivirág)

Hozzávalók

A tésztához: 6 tojás fehérje,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék.
A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé apránként beleszórjuk a cukrot. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatosan, hogy ne törjön, a habba forgatjuk. Kivajazott- lisztezett tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben kb. 170 fokon, 20 percig sütjük.


Krém:
6 tojás sárgája,
1 vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
25-30 dkg cukor,
25 dkg Ráma.

A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot kanalanként a vajhoz keverjük. Rákenjük a krémet a kihűlt sütemény alapra, kókuszreszelékkel meghintjük, mogyoródarabkákkal díszítjük. Hűtőben dermesztjük.

Én a mogyoró helyett mandulaszeleteket szórtam a tetejére,elvégre a Raffaelloban is mandua van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése