2009. február 13., péntek

Túrós muffin

Szárazanyagok:
25 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
fél cs. sütőpor,
fél kk. szódabikarbóna,
ízlés szerint cukrozott kakaópor v „gyorskakaópor”,
apróra vágott étcsokikockák
Ezeket jól össze kell keverni és hozzáadni még a következőket, előzőleg ezeket is jól eldolgozva:
1 tojás,
2,8-3 dl joghurt,
0,8 dl olaj.
Természetesen az egészet homogén masszává kell eldolgozni, esetleg lehet még pici joghurtot hozzátenni, ha nem tűnik elég lazának a tészta.Egy evőkanálnyit kell a muffinsütő mélyedéseibe adagolni, majd erre jön a tetszés szerinti töltelék :
pl. kis tejföllel elkevert és cukrozott túró és/vagy pár db magozott meggy (ez úgy marad a legjobb állapotban sütés végére, ha fagyasztott áll.-ban tesszük a tésztába)
vagy bármilyen gyümidarab, ki mit szeret.

Aztán már csak rá kell halmozni annyi tésztát, hogy befedje a gyümölcsöket (ne nagyon emelkedjen ki a tészta a mélyedésből a ráhalmozás után, mert megnő a muffin és szétdurranhat), és 160 fokos légkeveréses sütőben 23-25 percig sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése