2009. február 12., csütörtök

Túrós pogácsa (csibeanyu)


Hozzávalók /kb 1-1.5 kg-hoz

500 g liszt

500 g tehéntúró
500 g teavaj
2 db tojássárga
30 g élesztő
25 g só


Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, majd letekerjük.

2. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk (az élesztőt pici tejben nagyon pici cukorral megfuttatjuk), majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.

3. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.

4. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.

5. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.

6. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése